05.06.18

Eneseanalüüs

Unistamine ja eesmärgid - need kaks lihtsat märksõna, kuid samas nii suure tähendusega. Tihti peale jäävad need unistused mõteteks meie peas, sest ei oska, ei taha või ei saa neid kuidagi ümber sõnastada või vormistada eesmärgiks kui selliseks.

Unistuste all mõtlen ikka selliseid reaalsus piirides olevaid asju. Ma usun, et iga inimene on kord unistanud lotovõidust, uhkest majast, kallist autost ning hästi tasuvast töökohast. Kui esimene nendest valikudest oleks eesmärgina seades kõige raskem saavutada, siis kolme järgnevat annaks ehk küll suure töö tegemisega välja teenida. Mida mina aga hetkel mõtlen unistuste ja unistamise all, ongi see miski, mis teeb meid õnnelikuks. Mille nimel iga päev pingutada, et olla veel parem. See miski, mida tehes, tunned, et oled väga palju endast andnud, kuid veel rohkem tagasi saanud. See mis annab jõudu ja energiat edasi tegutseda. Kindlasti on neid rohkem kui üks. Erinevatel hetkedel on üks olulisem kui teine. 

Selleks, et jõuda eesmärgini, tuleb teha endaga tööd. Mõelda, küsida endalt küsimusi, kuidas jõuda selle unistuseni, mis on see esimene väike samm, mida saan juba täna selle poole teha. Mis kõige olulisem, see tuleb kirja panna. Iga unistus muutub reaalsemaks siis, kui ta on paberile jõudnud. Muidugi ei lõppe sellega uued eesmärgid ja uued väljakutsed iseendale. Väga tähtis on see, et sellel teekonnal ei tohi ära unustada, miks sa seda teed ja kuhu sa jõuda oled soovinud. Kindlasti tuleb motivatsiooni languseid ja tunnet, et äkki see pole ikka päris see. Siis eriti nendel hetkedel peame mõtlema ja uuesti unistama. Minema oma mõtetes tagasi algusesse, kus kõik tundus veel keerulisem. Nüüd tuleb vaid ikka edasi püüelda ja täita oma unistused. 


Väike motivatsiooni kiri iseendale ei tee ka paha sellel teekonnal. Üks selline kiri, mida ikka ja jälle nendel rasketel hetkedel kuskilt sahtli põhjast välja otsida ja uuesti lugeda. Ehk hoida ennast teel ja mitte sellest kõrvale kalduda. Kuigi elu teeb oma keerdkäigud ise, siis on meil endil nende juhtimiseks antud päris palju võimalusi, et need oleks võimalikult valutud ja võib-olla ka annaksid omamoodi tõuke edasi liikumiseks. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar